Ez azonban a galaktikus-éra csúcsán működött, amikor a Real Madrid a világ legerősebb keretével gazdálkodhatott, köztük a világ egyik legjobb játékosával. Galaktikus 3. 0? Pérez egy ideje letett arról, hogy minden egyes idényt egy galaktikus igazolással robbantson be, ám a hírek szerint ott motoszkál a gondolatai között egy harmadik galaktikus-éra elindítása. Mivel a Real Madrid anyagi értelemben lemaradt az angol kluboktól és főleg az állami háttérrel rendelkező projektekről, kénytelen volt lassítani a tempón, a következő nyár azonban nagy dolgokat tartogathat, például Kylian Mbappét, akinek a nyáron kifut a szerződése a PSG-nél. Kylian Mbappé (Real Madrid-PSG) Fotó: Getty Images Hogy mekkora erősítés lenne a világbajnok támadó, azt bizonyította a Real és a PSG BL-párharca alatt is, önmagában azonban nem fog tudni csodát tenni. A következő szezonban már nagyobb hangsúlyt kell fektetni a fiatalabb játékosok beépítésére, lassacskán érdemes elkezdeni a Benzema-utód felkutatását (kivéve, ha Erling Haaland az, aki szintén ott van Pérez radarján), és befoltozni a hiányposztokat, köztük a jobbhátvédet, mivel Dani Carvajal rengeteget volt sérült az utóbbi időben.

  1. Intő jel a Real Madrid számára a Barcelonától kapott súlyos pofon - Eurosport
  2. Atlético de Madrid (női csapat) – Wikipédia
  3. Egytől egyig: Atlético Madrid - Real Madrid (1-1)-2021-03-07

Intő jel a Real Madrid számára a Barcelonától kapott súlyos pofon - Eurosport

Fede Valverde (6, 5) Talán a kezdőcsapatban is helyet kaphatott volna, de így sem jelentett hátrányt, hogy egy friss láb érkezhetett a középpályára. Volt egy veszélyes lövése, illetve mozgásával több lehetőséget nyitott a társaknak, ám ennél többre most nem futotta tőle. Edzői teljesítmény Zinédine Zidane (5) Nem túl sok alapanyag áll rendelkezésére a főzéshez, ám a kevés közül is tud rosszhoz nyúlni azért. Taktikailag az első félidőben csődöt mondott a csapat, láthatóan nem tudtak mit kezdeni az Atlético agresszív letámadásaival. A második játékrészben is leginkább a motiváció volt az, ami hozzásegítette a helyzethez a játékosokat, de valami presszing félét azért a vendégeknél is fel lehetett végre fedezni. Nem tudom viszont hova tenni, hogy Asensio hétről hétre kezdő, gyakorlatilag nulla teljesítménnyel, illetve azt sem értettem, hogy Rodrygo ennyire kevés perccel a lábában miért kezdőként futott ma ki a pályára. Máshol olyan sok variációs lehetősége nincs a franciának. A problémákat észrevette (vicces lett volna, ha nem tűnnek fel neki), a cseréket még jó ütemben húzta, de játéka továbbra sincs a csapatnak.

Egyszerűen nincs meg nála még a ritmus, ami szükséges lenne egy ilyen találkozóhoz. Ez sajnos érződött is szinte minden megmozdulásán, hiszen cselekkel próbálkozott, de ugyanannyi sikerült neki, mint Asensiónak (de legalább megpróbálta! ), lövése neki sem volt, és tízszer veszített labdát. Karim Benzema (6, 5) Annyiszor, de annyiszor eszembe jutott a meccs közben, hogy az ellenfélnél van egy olyan csatár, akinek minden egyes testrészéről képes a kapuba pattanni a labda… Nekünk pedig ott volt Benzema, aki vagy mellé rúgta, vagy mellé fejelte, vagy Oblakba vágta (majd a kipattanót is). A meccs végén viszont megint az ő góljának örülhettünk. Sokat volt játékban, visszajárt a labdákért, de azért szórta is őket rendesen. Az egy pont megszerzéséért viszont jár neki a köszönet, ebben kulcstényező volt. Cserejátékosok Vini Jr. (7) Érezhető lendületet hozott, fel tudta kavarni az állóvizet. 30 perc alatt többet tudott hozzátenni a meccshez, mint Asensio és Rodrygo 60 perc alatt összesen. Volt ugyan egy olyan kapura lövése, ami kiflinek indult, de végül egy sületlen zsömle lett belőle, ám ezen kívül voltak pazar megmozdulásai is: például az a nagyon okosan középre varázsolt labda, amit végül Benzema nem tudott gólra váltani.

A válság bizonyos tekintetben egy lehetőség volt a gyökerekhez való visszatéréshez, az elhanyagolt klubidentitás feltámasztásához. Pep Guardiola távozása óta a Barcelona fokozatosan távolodott az általa képviselt hagyományoktól, a jellegzetes és sikeres futballstílusától, az átigazolási politikájától, a La Masia akadémia központi szerepétől. Josep Maria Bartomeu alatt a Barcelona iszonyatos pénztermelő gépezetté vált, de a szakmai baklövések a leszakadását eredményezték Európában. És szép lassan Spanyolországban is. Amíg 2009 és 2019 között nyolcszor ünnepelhetett bajnoki címet a Barca, 2020-ban a Real Madrid, 2021-ben az Atlético Madrid zárt a La Liga élén – ebben a szezonban a katalánok már csak a harmadik erőnek számítottak. Idénre a helyzet még rosszabb lett, és az őszi teljesítmény alapján az is kétséges volt, ott lesz-e egyáltalán a következő idényben a Bajnokok Ligája főtábláján a Barcelona. A vakok között félszemű Nyáron a Real Madrid is válaszút előtt állt, Zinedine Zidane ugyanis másodjára is távozott a kispadról, Florentino Péreznek pedig új jelölt után kellett néznie.

Magasan övé volt a legtöbb passz a pályán lévők közül, de a hatékonysága így is 94 százalék fölé mozdult egy leheletnyivel, ráadásul úgy, hogy 14-ből 14 hosszú átadása volt pontos. Az a lendület viszont, ami az elmúlt hetekben többször is jellemezte, most sajnos hiányzott, igaz, a társak sem segítették igazán. És hogy nála is legyen egy külön kiemelt negatívum: kifejezetten idegesítő, amikor az ellenfél támadásánál úgy lötyög a közelben, mintha misem történne körülötte. Marco Asensio (3) 0 lövés, 0 sikeres csel, 9 eladott labda. Majdhogynem mindegy lett volna, ha fel sem megy a pályára. Az első félidőben néha csak emberhátrányt jelentett a jelenléte. A cseréje indokolt volt, de már sokkal korábban is meg lehetett volna húzni. Sajnos a közelmúltban látott 2-3 jó meccsén kívül nem nagyon volt kiemelkedő teljesítménye az egész idényt tekintve, ez pedig rettentően kevés. Jelenleg semmi sem indokolja, hogy a kezdőcsapat tagja legyen - talán még a sok sérült sem. Rodrygo (4) Nem igazán értettem, hogy miért kapott helyet a kezdőben, hiszen hosszú kihagyását követően mindössze 30 percnyi játék van csak a lábában.

Atlético de Madrid (női csapat) – Wikipédia

Látva azt, hogy a madridiak kulcsemberei erősen közelítenek a pályafutásuk vége felé, a Barcelona pedig többnyire fiatalokra építve mutat egyre jobb formát, akár már a következő idényben megváltozhatnak az erőviszonyok a katalánok javára. Carlo Ancelotti és Eduardo Camavinga a Real Madrid és a Real Sociedad meccsén Fotó: Getty Images Nem is feltétlenül csak a keret összetétele lehet aggasztó a Madrid szempontjából, elvégre akadnak ígéretes fiatalok a fővárosban is, elég csak Federico Valverdére vagy Eduardo Camavingára gondolni. Az viszont már aggasztó lehet, ha rendszerszinten kezd jelentősen lemaradni a fő rivális(ok) mögött a Real, ami egyáltalán nem elképzelhetetlen. Xavival a Barcelona egyre csak jobb lesz ebből a szempontból, az Atléticónál pedig Diego Simeone filozófiája évek óta sziklaszilárd alapot szolgáltat. Történelmileg a Real Madrid mindig is olyan klub volt, amelyben az edzők helyett a játékosok határozták meg az aktuális irányt. Ezért felelt meg tökéletesen egy visszafogottabb Ancelotti 2013 és 2015 között, és leginkább erre vezethető vissza az öltözői hierarchiát tökéletesen átlátó Zidane eredményessége is.

Nem sikerült csökkenteni a hátrányt a listavezetővel szemben, de legalább nem is növekedett, ugyanis döntetlent ért el Zidane alakulata a Wandában. Hernández Hernández tevékenységére ugyan nem, de minden másra megpróbálunk majd kitérni az alábbiakban. Jöjjenek a pontok! Csapatok Atlético Madrid (6, 5) Meglepően jól és kifejezetten agresszív presszióval kezdték az első félidőt, ami olyannyira jól működött, hogy a Real Madridnak majdnem 10 percre volt szüksége ahhoz, hogy a labdával el tudja hagyni a saját térfelét. Az első játékrész egy az egyben az övék volt, de azt sejteni lehetett, hogy azt a munkát és tempót 90 percen keresztül nem fogják tudni tartani. A második félidőben már jöttek is a fáradás baljós jelei, a meccs végén pedig Simeone védjegye, az utolsó pillanatokban elhullajtott győzelem. Nem csak védekező taktikai elemekhez, ehhez is nagyon ért az argentin mester. Real Madrid (6, 5) Őszintén nem tudom, hogy milyen skálán mozoghatnak a pontok, hiszen ez sem egy BL-döntő volt, ugyebár… Mindezt félretéve viszont muszáj a következővel kezdenem: nagyon-nagyon rossz érzés látni, hogy egy félidőn át mutat olyan támadó játékot a mindig favágásról híres Simeone-csapat, amilyen mi a szeretett csapatunktól még csak közel sem láttunk idén.

Az egy pontnak mindenképp örülni kell.

Egytől egyig: Atlético Madrid - Real Madrid (1-1)-2021-03-07

Nem egy egyszeri kisiklásról van szó, a hétvégi mérkőzés az erőviszonyok átrendeződésére utal. "Visszatértünk" – jelentette ki Gerard Piqué a hétvégi El Clásicót követően, amely során a Barcelona 4-0-ra kiütötte a Real Madridot. "Egy olyan időszakon vagyunk túl, amelyben nem tudtunk nyerni" – tette hozzá Sergio Busquets. "Messze vagyunk attól, hogy megnyerjük a bajnokságot, de el kell hinnünk: ez a helyes út. Megmutattuk mindenkinek, hogy feljövőben vagyunk" – nyilatkozta Xavi, aki nemes egyszerűséggel történelminek nevezte a győzelmet. Vissza az alapokhoz UEFA Bajnokok Ligája A "különösen kiábrándító" meccs és a megérdemelt vereség - értékeltek az edzők a Bajnokok Ligájában 2 ÓRÁJA Már a találkozó előtt írtunk arról, hogy a története egyik legmélyebb válságát megélő Barcelona hogyan indult el szép lassan az új vezetőséggel és az edzőként visszatérő Xavival az újjáépüléshez vezető úton. Messze nem tartunk még ott, hogy arról beszélhessünk, kilábaltak a gödörből, hosszú évek is eltelhetnek addig, amíg sikerül anyagilag rendbe szedni a klubot, a szakmai alapú koncepció visszatérése azonban minden szempontból üdvözlendő lépés.

  • Extol premium kés vélemény w
  • Intő jel a Real Madrid számára a Barcelonától kapott súlyos pofon - Eurosport
  • Aldi meleglevegős fritz receptek online
  • Ruttkai éva háza
  • Atlético Madrid »Az A-Z játékosai - A-Z Játékosok
  • Budapest váci út 1 3
  • Dali concept eladó házak
  • Hot dog a kávé a sült limonádé

Éjszakai Felnőtt Pelenka, 2024