Az ellenőrzés helyszíne, a Petőfi úti otthon 150, míg a Füleki úti telephely 74 férőhelyes. Egyre nagyobb számban kerülnek be az otthonba rossz egészségügyi állapotú lakók, az utóbbi időben megemelkedett a demens betegek száma, számukra 40 fős részleget alakítottak ki. Fokozottan figyelnek a tisztaságra; az étkezések előtt a gondozók alkoholos fertőtlenítést végeznek a lakók kezén; minden fürdőszobában folyékony szappant helyeztek el, az idősek is gyakran mossák a kezüket. Az óvintézkedések közé tartozik, hogy március 24-től nem fogad csomagot az intézmény, április elsejétől pedig pénzt sem. Izolációs tereket is kialakítottak az otthonban, kiürítettek négy szobát, ezek egyike a zsilipelésre lenne alkalmas az ápolószemélyzet számára. Bíznak abban, hogy erre nem lesz szükség – tette hozzá az intézményvezető. A Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya munkatársainak a védőfelszerelés-készletet mutatja be Holecz Istvánné intézményvezető a salgótarjáni Baglyaskő Idősek Otthonában 2020. április 29-én (Fotó: MTI/Komka Péter) Holecz Istvánné elmondta: sokat segít a kapcsolattartásban, hogy három okostelefont vásároltak, a Máltai Szeretetszolgálattól pedig két táblagépet kaptak, ezeken keresztül videobeszélgetéseket folytathatnak hozzátartozóikkal a lakók.

Ezüstfenyő Idősek Otthona - Foglalkoztatottak

Baglyaskő Idősek Otthona egyik lakójának emlékeiből – Baglyasalja Barátainak Köre

baglyaskő idősek otthona salgótarján

Egészségügyi tudakozó - Baglyaskő Idősek Otthona

  • OSZC
  • Egy éves a „Baglyaskő” Idősek Otthona – Baglyasalja Barátainak Köre
  • Cseh katalin atv
  • "Baglyaskő" Idősek Otthona, Öregek otthona, Salgótarján (Baglyasalja)
  • Dr lente péter
  • Baglyaskő Idősek Otthona egyik lakójának emlékeiből – Baglyasalja Barátainak Köre

Baglyaskő Idősek Otthona

10 férőhely van átmeneti elhelyezésre. Telephelye:3100 Salgótarján, Füleki u. 52. Férőhelyek száma: 74 fő, ebből ált. gondozási egység: 50 fő, demens ellátás: 24 fő. Fenntartó: Nógrád Megyei Intézményfenntartó Központ Frissítve: 2019-12-30 10:13 Bemutatkozó szöveg Az intézmény alaptevékenysége:- a külön jsz. -ban meghatározott gondozási szükséglet-ekkel rendelkező, de fekvőbeteg-gyógyintézeti kezeléstnem igénylő, öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött sze-mélyek ápolása, gondozása, - 18. életévét betöltött, önmagáról gondoskodni nemképes személyek ellátása, - átmeneti elhelyezés biztosítása azok részére, akik önmagukról otthonukban ideiglenesennem képesek gondoskodni. Ellátási formák:A 150 férőhelyesbentlakásos intézmény140 férőhelyen tartósbentlakásos ellátástbiztosít, 10 férőhelyenátmeneti elhelyezést nyújt. Férőhelyek típusai:- általános gondozási egység: 20 férőhely- intenzív ápolás (hospice):40 férőhely- demens ellátás: 80 férőhely- átmeneti elhelyezés: 10 férőhelyA lakók elhelyezése 2 és 4 ágyas szobákban történik.

by · 2009. június 26. péntek A "Baglyaskő" Idősek Otthona fennállásának első évfordulóján a megyében működő hasonló rendeltetésű intézmények közreműködésével találkozót szerveztek az intézmény lakói és dolgozói. A résztvevőket Sótér Istvánné az otthon első lakója, Szvorád Andrásné az intézmény igazgatója, Kriston Péter a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlés ének alelnöke és Szilasi András a Baglyasalja Barátainak Köre alelnöke köszöntötte. A műsort Horváth Tibor vezette. A ludányhalászi Ipolypart Ápoló és Rehabilitációs Otthon lakói Kálmán Imre: Csárdáskirálynő című operettjének keresztmetszetét adták elő. A baglyasaljai Ezüstfenyő Idősek Klubja kórussal szerepelt. A diósjenői Dr. Göllesz Viktor Ápoló ésRehabilitációs Intézet együttesének hangulatos műsorát nagy tetszéssel fogadta a közönség. Az Ezüstfenyő Idősek Otthona Mizserfai Telephelyének kis kórusa hangerőben nem volt kicsi. A bátonyterenyei Ezüstfenyő Idősek Otthona éneklő együttesének műsora szeretetet sugárzott. A balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthon lakóinak műsora táncra ösztönözte a nézőket.

A központi belső udvar – átrium – az intézmény nagyobb közös szabadtéri rendezvényeinek helyéül szolgál. 2/31 Az intézmény vertikális közlekedő magjait (betegszállító lift kétkarú lépcsővel) a gondozási egységek közelében a nagy előcsarnoki zónára, valamint a semleges közlekedőre fűztük fel. Az utóbbit tűzgátló előtérrel biztonsági liftként terveztük. A központi előcsarnok földszintjén 20 fős idősek klubját (nappali tartózkodóval, pihenőhelyiséggel, teakonyhával és kétnemű vizesblokkal), központi éttermet egy különteremmel, az emeleten a létesítmény igazgatási egységeit és könyvtárat alakítottuk ki. A központi raktárakat, öltözőegységeket, gépészeti helyiségeket a nagy belső udvar északi szárnyában helyeztük el két szinten. A gazdasági udvarra szervezve terveztük a földszintes épületrészben a 300 adagos konyhát, valamint a kétállásos gépkocsitárolót. A bentlakók részére a gondozási egységeken belüli foglalkoztató, társalgó helyiségeken kívül könyvtárat, büfét terveztünk, és külön részleget alakítottunk ki a gondozottak orvosi ellátására.

tüskék és rózsák udvara 5
  1. Ho ho ho mikulás de
  2. 2 euro értéke 2019
  3. Budapest peterdy utca 15 minute
  4. Vivaldi négy évszak near field communication
  5. Gluténmentes fanta szelet
  6. 90 napos diéta receptek képekkel
  7. Tűző napot szárazságtűrő virágok
  8. Korhely étterem budapest
  9. Schleich 42416 ár
  10. Radar európa időjárás
  11. Helység pécs közelében 3 beta test
  12. Intel ces 2020
  13. Helix piercing kezelése házilag
  14. Soha de soha könyv
  15. Virág készítése papírból

Éjszakai Felnőtt Pelenka, 2024