keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Töpörtyűs pogácsa réceptions

Elkészítése: A langyos cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Egy tálba beletesszük a sóval és az őrölt borssal összekevert lisztet, majd hozzáadjuk a margarint, és alaposan összemorzsoljuk. Amikor már kellően morzsalékos, a közepébe mélyedést csinálunk, és beletesszük a tejfölt, a bort és a felfuttatott élesztőt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és kézzel pár percig dagasztjuk. Ezután vékonyra kinyújtjuk, rákenjük a darált töpörtyűt, majd feltekerjük. Sodrófával kicsit ellapogatjuk, kinyújtjuk, majd felébe egymásra hajtjuk a tésztát (mintha egy nyitott könyvet becsuknánk). Letakarjuk, és 30 percig pihentetjük. (Én azzal a tállal takartam le, amelyikben összegyúrtam. ) Ezután még kétszer ugyanígy megismételjük a nyújtást és a pihentetést. Összesen háromszor kell a tésztát nyújtani, és pihentetni. Végül 2 cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, a tetejét éles késsel berácsozzuk, és közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tenyerünk közé véve kicsit megsodorjuk a pogácsákat.

Töpörtyűs pogácsa réception

Van már egy tepertős pogácsa, – vagy ha jobban tetszik töpörtyűs pogácsa – recept az oldalunkon, az alábbi leírás azonban valamennyire eltér tőle. Élesztővel és rum hozzáadásával készítjük a tésztát. Hagyományos nassolnivaló a pogácsa, borozgatáshoz, sörözéshez kiváló! Disznótor idején még sokan kisütik a zsírszalonnát, kinyomják belőle a zsírt, a visszamaradó töpörtyűvel azonban – mivel nem szeretik. Nem tudnak mit kezdeni. Tévedés! Omlós töpörtyűs pogácsa receptje Hozzávalók 60 dkg liszt, 20 dkg töpörtyű, 2 dkg élesztő, 10 dkg zsír, őrölt bors, 3 dl tejföl, 3 cl rum, 2 tojás sárgája, 1 tojás, só. Elkészítése Az élesztőt 10 dkg liszttel, kevés langyos vízzel elkészítjük, letakarva megkelesztjük. A töpörtyűt ledaráljuk és összedolgozzuk a langyos zsírral. A durvára szitált lisztbe morzsoljuk a bekevert töpörtyűt, megsózzuk, borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a tejfölt és a rumot, valamint a megkelt kovászt és a tojások sárgáját. Jól összegyúrjuk és hideg helyen 2-3 órát pihentetjük. Pogácsaszaggatóval (megfelelő méretű pohárral) kiszúrjuk, felvert tojással megkenjük, forró sütőben megsütjük.

Réteges KGizi konyhájából - Receptneked.hu

  • Házi töpörtyűs pogácsa recept
  • Id discovery műsor 3
  • Sörös narancsos kacsa
  • Wow tea slim fit velemeny
  • Kapten and son hátizsák movie
  • Régió | Bumm.sk

#124 - Az igazi tepertős - - YouTube

Töpörtyűs pogácsa recent article

Egy órán át, meleg helyen, letakarva kelesztem. A sütőmargarint a hűtőben tartom, mert ezzel hajtogatom majd a tésztát, és reszelni fogom. (Mama még nem reszelte, de ebben újítottam, így gyorsabb. ) A tésztát ujjnyi vastagságúra kinyújtom, ráreszelem a vaj kétharmadát, majd összehajtogatom. Először az alsófelét hajtom a közepéig, majd szorosan hozzá a felső részt hajtom, jön a bal oldal és végül a jobb oldalát ráhajtom. Ezt a műveletet elvégzem 30 perc pihentetéssel, háromszor. Azután újra 20 percig pihentetem, majd kinyújtom közepes vastagságúra, berácsozom a tetejét és közepes méretű szaggatóval, vagy egy boros pohárral, pogácsákat szaggatok. Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegítem a sütőt 190 fokra. Lekenem egy felvert tojással a tetejüket (ne csurogjon le az oldalára), addig kel, amíg a sütő el nem érte a kellő hőfokot. Egy adagot 30-35 percig sütök. Minél jobban megsült, annál tovább áll el. Tipp: A pogácsa akár hetekig eláll, de akár már másnap is lehet alkalmazni egy trükköt rá.

Brüsszelig mentek a pékek: hivatalos, ez a fajta pogácsa már magyar étel + recept - HelloVidék

töpörtyűs pogácsa réceptions

Éjszakai Felnőtt Pelenka, 2024