2021. november 28., 21:30 Az ökumenikus imán részt vett Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita is. 2021. november 28., 18:20 Arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak értük. 2021. november 20., 14:55 A zenekar frontembere, Kóbor János pont egy héttel ezelőtt került kórházba. 2021. október 22., 17:43 Fokozatosan térnek vissza a jelenléti oktatáshoz. 2021. október 12., 15:12 A gesztusnak szánt intézkedés két évig lesz érvényben, de meghosszabbítható. 2021. szeptember 22., 12:37 Negyven napon keresztül váltják majd egymást az imádkozók a SOTE Nőgyógyászati Klinikája előtt. 2021. július 30., 16:41 Mindeközben Legyen meg a te akaratod! – szól a bizalmaskodó fordulat. De nem illetlenség ez? 2021. május 1., 12:42 Percről percre 2020. december 20., 18:48 A katolikus egyházfő szerint a közeledő karácsony lehetőséget ad a belső megújulásra, az elfelejtett imához való visszatérésre, a megtérésre. 2020. december 5., 21:24 2020. november 30., 19:18 A szerzetest tíznapos kezelés után engedték haza a Szent László kórházból.

  1. Ferenc pápa a jeruzsálemi összecsapások befejezését sürgette vasárnapi beszédében
  2. DELMAGYAR - Kossuth-díjas zenész, József Attila-díjas író és Jászai Mari-díjas színművész is fellép Szegeden
  3. Kult: Egy éve nincs velünk Balázs Fecó | hvg.hu

Ferenc pápa a jeruzsálemi összecsapások befejezését sürgette vasárnapi beszédében

Július elsején a pápa a libanoni keresztény vezetőkkel imádkozik a békéért Ferenc pápa május 30-án, vasárnap, az Úrangyala elimádkozásakor jelentette be az eseményt, vagyis hogy július elsején a Vatikánba hívja a libanoni keresztény közösségek legfőbb vezetői, hogy elmélkedései napot tartsanak az ország aggasztó helyzetéről és közösen imádkozzanak a béke és a stabilitás ajándékáért. A pápa ezt a szándékot Isten Anyja közbenjárására bízta, akit olyan nagy tisztelettel vesznek körül a libanoni Harissza kegyhelyen. Már egy hónappal ezelőtt kérte a híveket, hogy kísérjék együttérző imáikkal ennek az eseménynek az előkészületeit, fohászkodva a szeretett ország jobb jövőjéért. Gyertyák Péter apostol sírjánál A csütörtöki imanap különböző szimbolikus gesztusokra épül: Ferenc pápa körmenetet vezet az ortodox és katolikus egyházak képviselőivel, a maguk különféle rítusai és hagyományainak megfelelően, valamint a reformáció után született egyházi közösségekkel együtt a Szent Péter-bazilikába. Ott együtt lemennek a főoltár alatt található, Szent Péter sírját körülölelő lépcsősoron, és mindenki elhelyez egy gyertyát az égő imádság jelképeként, kérve az apostolfejedelem közbenjárását.

DELMAGYAR - Kossuth-díjas zenész, József Attila-díjas író és Jászai Mari-díjas színművész is fellép Szegeden

Izrael légi csapásokat mért a Hamász létesítményeire a Gázai övezetben Az izraeli légierő a Hamász palesztin iszlamista szervezet katonai létesítményeit bombázta a Gázai övezetben vasárnapra virradóan, miután az övezetből nem sokkal korábban rakétát lőttek ki izraeli területre. "A terrorizmus következményekkel jár" - áll az izraeli hadsereg Twitteren közzétett bejelentésében, amelyben hozzáteszik, hogy a Gázai övezet déli részén hajtották végre a légi csapást. Izrael és a Hamász között három hadművelet és számos kisebb összecsapás zajlott az iszlamisták 2007-es gázai erőszakos hatalomátvétele óta. A Hamászt Izrael, az Egyesült Államok és az Európai Unió terrorszervezetként tartja számon. Pénteken Jeruzsálem óvárosából jelentettek összetűzéseket a palesztinok és az izraeli hatóság között: a rohamrendőrök villanógránátokkal oszlatták szét az esti ima után az al-Aksza mecsetnél tüntető, s a biztonságiakat kövekkel, vizespalackokkal és székekkel dobáló palesztinokat. Az összecsapásokban több mint kétszáz tüntető és az izraeli hatóságok tizenhét tagja sebesült meg.

Az biztos, hogy büszkén felírta rá a nevét és így megőrizte számunkra az alakját" "Azért is döntöttünk a tekercs megvásárlása mellett, mert a múzeum egyik célkitűzése, hogy az izraeli társadalom minden rétegét képviselje és bemutassa, beleértve egy teljesen ismeretlen, 14 éves lányt is" – mondta Denis Weil, az Izrael Múzeum igazgatója. A múzeum közleménye szerint az őszi nagyünnepek előtt már kiállítják a tekercset.

"Az adott korszakban nem volt ritka, hogy zsidó családok is címert készítettek maguknak, melyeket azután okiratokon vagy akár házasságleveleken is megjelenítettek" "Az illusztrátor személyéről nem tudunk semmit, mert kevésbé becsülték őket, mint a szófereket. A lényeg ugyanis maga a szent szöveg" Ezen a tekercsen kívül jelenleg csupán két másik olyan megila ismert, amelyet bizonyosan nő írt. Mindkettő Itáliában készült és jelenleg magángyűjteményben található. Az egyik a velencei Sztellina bát Menáchem ben Jekutiél műve, amely a világ legnagyobb illusztrált héber kéziratokkal foglalkozó magángyűjteménye, a svájci Braginsky-kollekció birtokában van, és megtekinthető a könyvtár weboldalán. A megila egyes részeit korábban kölcsönadták az Izrael Múzeumnak. A másik, nő által írt megilát Kamilla bát Mose Efrájim készítette 1770-ben. "250 évvel ezelőtt valami igen figyelemreméltó dolog zajlott Itáliában. Egyes területeken a megszokottnál sokkal nagyobb szerep jutott a nőknek a közösségben. Nem tudom, hogy milyen körülmények között született Luna megilája, de nyilván nem véletlen, hogy ő írhatta meg.

Kult: Egy éve nincs velünk Balázs Fecó | hvg.hu

  1. Női cipőkészítő budapest
  2. Czene ildikó – HelloBiznisz Klub
  3. KISALFOLD - Imával emlékeztek Sopronban
  4. Zsidó vezetőkkel is találkozik a pápa Budapesten
  5. Felfújható fotel medence do porto
  6. DELMAGYAR - Kossuth-díjas zenész, József Attila-díjas író és Jászai Mari-díjas színművész is fellép Szegeden
  7. A térdhajtási imák | Hajdúdorogi Főegyházmegye
  8. Ferenc pápa a jeruzsálemi összecsapások befejezését sürgette vasárnapi beszédében

Az Európát képviselő magyarokat sztárként kezelték, rendőri felvezetéssel mentek a meccsekre, rajongók és autogramvadászok lestek rájuk, a térség bajnokcsapatai pedig csepeli labdarúgókkal erősítenének. Erős palesztin miniszterelnököt szeretne Amerika "Az új palesztin miniszterelnöknek meg kell adni minden hatalmat, hogy szembeszállhasson a terrorizmussal" - nyilatkozta Colin Powell az Egyesült Államok külügyminisztere vasárnap. Powell abban látja Mahmud Abbasz, a korábbi palesztin miniszterelnök lemondásának fő okát, hogy sem Jasszer Arafat palesztin elnök, sem pedig a törvényhozás nem biztosított számára kellő hatalmat, hogy leszámolhasson a békefolyamatot veszélyeztető szélsőségesekkel. USA: 50 millió dollár a palesztin vezetésnek 50 millió dollárral segíti a megalakult palesztin kormányt az Egyesült Államok - jelentette be vasárnap Colin Powell külügyminiszter, miután találkozott az új palesztin miniszterelnökkel, Mahmud Abbasszal. Néhány órával korábban Powell az izraeli miniszterelnökkel találkozott.

A jeruzsálemi összecsapások befejezését, azonnali "testvéri" megoldást sürgetett a katolikus egyházfő vasárnap déli beszédében, miután a városban éjszaka mintegy kilencven palesztin sebesült meg az izraeli biztonsági erőkkel való összecsapásokban. Ferenc pápa kijelentette, hogy "rendkívüli aggodalommal" figyeli a jeruzsálemi eseményeket. Hozzátette, azért imádkozik, hogy Jeruzsálem "a találkozásoknak adjon helyszínt, ne erőszakos összecsapásoknak, az ima és a béke otthona legyen". "Minden felet arra szólítok fel, hogy keressen közös megoldást a szent város sok vallású és multikulturális identitásának tiszteletben tartására, és kerekedjen felül a testvériség. Az erőszak csakis erőszakot szül, elég az összecsapásokból" – mondta a pápa. Az egyházfő megemlékezett az afganisztáni Kabulban szombaton történt terrorista támadás áldozatairól, akik között iskolás kislányok voltak. Aggodalmát fejezte ki a Kolumbiában zajló erőszakos összecsapások és feszültség miatt. Ez volt a harmadik egymást követő vasárnap, hogy Ferenc pápa a Szent Péter térre néző ablakból mondta el beszédét, melyet hétről hétre egyre többen hallgatnak személyesen, miután a járvány miatt hónapokig üres volt a Szent Péter tér.

  1. Nappali konyha ötletek férfiaknak
  2. Dér heni nuxe.com
  3. Sárospatak szállás booking calendar
  4. Ups healthcare hungary zrt állás
  5. Kisállat biztosítás kalkulátor
  6. Melis györgy fia pdf
  7. Chili klíma kft menu
  8. Indukcios főzőlap főzőlap bekötése video

Éjszakai Felnőtt Pelenka, 2024