Kizárólag olyan kutya vagy macska biztosítható, amelybe az ajánlattételt megelőzően állatorvos által beültetésre került az ISO 11784 szabványnak megfelelő elektronikus (mikrochipes) állatazonosító, és a megjelölt kisállat adatait az állatorvos az elektronikus adatbázisban rögzíttette. Szerződéskötéskor meg kell adnia a biztosított kisállatba ültetett mikrochip egyedi azonosító számsorát, mely a kisállat oltási könyvében is feltüntetésre került. Mi az a mikrochip, mennyibe kerül, és hol adathatom be kedvencemnek? A mikrochip egy rizsszemnyi méretű, szövetbarát üvegből készült eszköz, amely elektronikus állatazonosításra szolgál. A chipet egy tűszúrással ültetik be a kisállat bőre alá, rendszerint a nyak bal oldalába. A beavatkozás gyors és nem jár nagyobb fájdalommal, mint egy közönséges oltás. A chipben nincsen semmilyen mozgó eszköz, vagy elem, ami meghibásodhatna, vagy lemerülhetne, csupán egy kis szénszál, amiben egy 15 jegyű számot kódoltak. Ez a kód a kisállat egyedi kódja, ún. személyi száma, amelyet a gazdi adataival együtt rögzítenek egy nyílvános mikrochip adatbázisban.

Top Biztosítás

A mikrochipnek nagy hasznát veheti, ha kedvence elveszett vagy elkóborolt. Egy mikrochippel rendelkező kutya vagy macska a megtalálást követően percek alatt visszajuttatható a gazdájához! Mikrochipre lesz szüksége továbbá, ha kedvencével az Európai Unió valamelyik országába utazik. Az EU-n belül ugyanis kutyáknál és macskáknál az állatútlevél mellett kötelező a mikrochip megléte. Mikrochipet csak az állatorvos ültethet be kedvencébe.. A 2011. évi CLVIII. törvény alapján a mikrochippel történő megjelöléséért legfeljebb 3500 Ft összeg kérhető az állat tartójától, amely magában foglalja a chip árát, a beültetés díját és az adatbázisba való regisztráció díját. Megjegyzés: a chipezés árát olcsóbb megfizetni, mint egy elveszett kutyát keresni, vagy a sérült, balesetes kutyát kezeltetni. Kisállat-biztosítás kalkulátor »

Kutya Biztosítás Kalkulátor – Kisállat-Biztosítás Kalkulátor | Aegon Biztosító

Casco biztosítás kalkulátor Kh biztosítás A választott biztosítási csomagtól függően a biztosítás téríti a balesetből, betegségből adódó állatorvosi kezelések költségeit, de van olyan csomag, amiben megtérül a kisállat által harmadik félnek okozott úgynevezett felelősségi kár is. Vajon neked való a kisállat-biztosítás? Kisállat-biztosítást kizárólag kutyára és/vagy macskára köthetsz, mely betöltötte a 6 hónapos életkort, de 7 évesnél fiatalabb. (A már biztosított állat esetében a biztosítás védelme nem ér véget a korhatár elérésével. ) További feltételként a biztosító kötelezően előírja a mikrochip meglétét, és vannak olyan előírt oltások, melyekkel rendelkeznie kell a kisállatnak a biztosítás megkötésekor, valamint a biztosítás folyamatos életben tartásához is. Továbbra is eddigi állatorvosodnál kezeltetheted kedvencedet, a Biztosítónak nincsenek szerződött partnerei, így bármely állatorvoshoz fordulhatsz, ha annak van államilag elismert állatorvosi végzettsége és működési engedélye.

Kisállat biztosítás kalkulator

killed biztosítás kalkulátor

Kisállat-biztosítás kalkulátor az AEGON-tól

kisállat biztosítás kalkulator

Killed biztosítás kalkulátor

Kíváncsi vagy, mennyibe kerül, és hogyan lehet neked is ilyen biztosításod? Vagy éppen, ahogy mi emberek, úgy házi kedvenceink is számos betegségtől szenvedhetnek. Ilyenkor szükségessé válhat számos laborvizsgálat: vérvétel, CT, EKG, ultrahang – ezek mind-mind súlyos ezer forintokba kerülnek. És akkor még nem beszéltünk a kezelés, illetve az utókezelés költségeiről. Azzal, hogy kisállatot tartunk, vállaljuk annak minden felelősségét. Sajnos, egy kisállat számos kárt okozhat másoknak is, legyen az a közvetlen szomszédunk vagy egy ismeretlen személy. Az állatok kárt tehetnek autókban, kertekben, de akár másokat, embereket vagy más állatokat megtámadva, komoly anyagi károkat is okozhatnak – amit ugyancsak a gazdiknak kell megtéríteniük. A kisállat-biztosítás most abban segít a felelős gazdiknak, hogy a fenti helyzetekben legalább az anyagiak miatt ne kelljen aggódni. Hazánkban kizárólag az Aegon Biztosítónál érhető el önálló biztosítási formában a kisállat-biztosítás, amit olyan gazdiknak ajánlunk, akiknek fontos a kedvencükről való gondoskodás, és egy nem várt betegség vagy baleset esetén szeretnék elkerülni a hirtelen felmerülő állatorvosi költségeket, kiadásokat.

Biztosítási kalkulátorok | Aegon Biztosító

  1. Legjobb kamionos gps
  2. Mi az angiológia online
  3. Cipők Armani férfi | ecipo.hu

Éjszakai Felnőtt Pelenka, 2024