Végre megvetted a kuglóf formát, diadalittasan állítottál vele haza, és azóta is ott pihen a konyhaszekrényben? Hetek óta kerülgeted bátortalanul, csak tervezgetve a nagy beavatást? Netán volt már vele egy-két rossz élményed? Akkor fogadd meg tanácsainkat, és süss olyan piskótát, melytől még a nagyinak is leesik az álla. Eredeti bécsi kuglóf Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 4 dkg élesztő 1, 5 dl langyos tej 15 dkg cukor 5 tojás csipetnyi só 1, 5 dl tejszín 10 dkg mazsola 4 evőkanál rum 15 dkg vaj kevés porcukor A mazsolát áztasd be a rumba és egy kis meleg vízbe. A lisztet szitáld át egy tálba, a tetejére morzsolj élesztőt, add hozzá a tejet, egy kis cukrot, és keverd el kis liszttel. Pihentesd így 15 percig. Utána add hozzá a cukrot, a tojásokat, a vajat, a sót, a tejszínt és a lereszelt citromhéjat. Dolgozd össze a tésztát, és addig gyúrd, amíg hólyagos nem lesz. Add hozzá a megszárogatott mazsolát. Tedd kivajazott kuglóf formába, takard le, és hagyd meleg helyen kelni még negyed órát.

Könnyű Gyors Receptek - Kuglóf recept recept

A sárgáját az olajjal, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és levével dolgozd össze. A három edény tartalmát óvatosan öntsd össze, keverd el, majd oszd ketté. Az egyik feléhez add hozzá a kakaót. Egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formába öntsd előbb a fehér tészta egy részét, szórd meg a mazsolával, majd erre jöhet a kakaós, azután ismét a fehér. A fent leírt módon süsd meg. Joghurtos-mandulás kuglóf 35 dkg finomliszt 20 dkg kristálycukor 3 tojás 2 és fél dl joghurt mandula 1 citrom reszelt héja A vajat keverd ki a cukorral, egy csipetnyi sóval, a citrom reszelt héjával és a tojásokkal. A lisztbe szórd bele a sütőport, majd a vajhoz felváltva dolgozd hozzá a lisztet és a joghurtot. Óvatosan keverd bele a mandulát. A formát vajazd ki, szórd meg zsemlemorzsával, öntsd bele a tésztát, és egy óra alatt 160 fokon süsd meg. Boros kuglóf 30 dkg vaj 30 dkg cukor 6 tojás 2, 5 dl vörösbor 15 dkg csokoládé 1 sütőpor 2 csomag Bourbon vaníliás cukor 1 evőkanál kakaópor 1 teáskanál őrölt fahéj A vajat keverd habosra a cukorral és a tojások sárgájával.

24 egyszerű és finom mazsolás kuglóf recept - Cookpad receptek

Kakaós kuglóf recept kevert tésztából » Kedvenc Receptek

  1. Alufelni 4x114 3
  2. Női magassarkú bokacsizma
  3. Dr. Horváth Kinga Fogorvos, Budapest
  4. Kuglóf Naty módra | TopReceptek.hu
  5. Könnyű Gyors Receptek - Kuglóf recept recept
  6. Hugo boss melegítő szett férfi
  7. Túrós kuglóf receptje » Balkonada sütemény recept

Könnyű Gyors Receptek - Dobos kuglóf recept recept

Hozzáadjuk a lisztet, jól kidolgozzuk és megkelesztjük. Egy formát, kikenünk vajjal, megszórjuk morzsával, belesimítjuk a tészta felét, megszórjuk a cukorba forgatott és kimagozott meggybefőttel, majd befedjük a tészta másik felével. Rumos piskóta kuglóf A cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojássárgáját kikeverjük, és a folytonos keverés közben beleöntjük a rumot. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a liszttel együtt kisebb adagokban hozzákeverjük a tésztához. Kikent, zsemlemorzsával hintett kuglófformában mérsékelten meleg sütőben kb. 30 percig sütjük.

13 sütőporos tésztájú kuglóf maximum 40 perces sütési idővel | Nosalty

kuglof receptek sütőporral

Kuglof receptek sütőporral

Élvezd a medvehagymát! Így főztök ti – Erre használják a Nosalty olvasói a... Új cikksorozatunk, az Így főztök ti, azért indult el, hogy tőletek, az olvasóktól tanulhassunk mindannyian. Most arról faggattunk benneteket, hogy mire használjátok az éppen előbújó szezonális kedvencet, a medvehagymát. Fogadjátok szeretettel két Nosalty-hobbiszakács receptjeit, ötleteit és tanácsait, amiket most örömmel megosztanak veletek is. Nosalty Ez lesz a kedvenc medvehagymás tésztád receptje, amibe extra sok... Végre itt a medvehagymaszezon, így érdemes minden egyes pillanatát kihasználni, és változatos ételekbe belecsempészni, hogy még véletlen se unjunk rá. A legtöbben pogácsát készítenek belőle, pedig szinte bármit feldobhatunk vele. Mi ezúttal egy istenifinom tésztát varázsoltunk rengeteg medvehagymával, ami azonnal elhozta a tavaszt. És csak egy edény kell hozzá! Hering András

Éjszakai Felnőtt Pelenka, 2024