Nemzetközi gazdálkodás: fontos a szakosodás Várhatóan a kommunikáció szakosoknál jobb helyzetben lesznek a nemzetközi gazdálkodás szakon végzettek. Bár elhelyezkedési esélyeik nagyban függnek majd attól, hogy merre specializálódnak tanulmányaik során - tudtuk meg. "Jelenleg például rendívül kevés elemző és pricer van a piacon. Keresettek továbbá a pénzügy-számvitelhez értők, a könyvelők és kontrollerek. Az erre felé orientálódás tehát hasznos lehet - ad tippet Gárdus Zsuzsanna. "A friss diplomások emellett jó eséllyel pályázhatnak majd külkereskedelmi, illetve logisztikai cégekhez nyelvtudásuk és külkereskedelmi tanulmányaiknak köszönhetően" - tette hozzá. Inkább a specialistákat keresik "Jelenleg egyébként világszerte az figyelhető meg, hogy a munkaerőpiacokon azokra egyre kevésbé van igény, akik a szakmájukon belül minden területhez értenek egy kicsit. Ma már inkább azok a keresettek, akik a szakmán belül egy bizonyos területhez értenek - annak viszont szakértői" - avatott be Gárdus Zsuzsanna.

  1. Top 4-nek kikiáltott szakma, amiben nem tudsz elhelyezkedni - Terasz | Femina
  2. A leendő diplomások kilátásai (1) - kereskedelemtől kommunikációig

Top 4-nek kikiáltott szakma, amiben nem tudsz elhelyezkedni - Terasz | Femina

harry potter cuccok olcsón nemzetközi gazdálkodás elhelyezkedés

A legjobb hazai egyetemekről hozzánk "átigazolt" oktatóktól tanulhatsz. Ráadásul mindezt rugalmas keretek között kapod meg: akár menet közben is válthatsz szakot, ha más irányba mozdul az érdeklődésed! Milyen szakok közül választhatsz? Gazdálkodás és menedzsment – all in one Van, aki úgy születik, hogy már a tojáshéjból megjósolható, milyen pályát fog választani. Van, akiben meg kell érjen, hogy merre tovább. Te melyik vagy? Ha még nem tudod, merre tovább, a gazdálkodási és menedzsment szakot neked találták ki! Itt mindenbe belekóstolhatsz, ami a gazdasági és üzleti életben fontos, és aztán arra szakosodhatsz tovább, ami a leginkább fekszik neked. Nemzetközi gazdálkodás – válaszd a határtalant! Jó angoltudás, nyitottság a nemzetközi környezetre és más kultúrákra, érdeklődés a korszerű gazdasági ismeretek iránt – ha ezekben magadra ismersz, a nemzetközi gazdálkodás szakot neked tojta a húsvéti nyúl! A szak elvégzése garantálja, hogy multinacionális vállalatoknál is megállod majd a helyed, miközben a más kultúrák iránti érdeklődésednek is hódolhatsz!

A képző intézmény által ajánlható specializációhoz tartozó tantárgyakhoz rendelhető kreditérték legfeljebb 30 kredit. Idegennyelvi követelmény Az alapfokozat megszerzéséhez legalább egy élő idegen nyelvből államilag elismert középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél megszerzése szükséges.

ELTE BE Published on Nov 24, 2017 Az ELTE Gazdálkodástudományi Intézetének tájékoztatója, 2018 ELTE GTK

A leendő diplomások kilátásai (1) - kereskedelemtől kommunikációig

Következetesen elfogadja a társadalomtudományi gondolkodás sokszínűségét, és hitelesen képviseli szűkebb és tágabb környezetében ennek szemléleti alapjait. Érzékeny és nyitott a társadalmi problémákra, szemléletét áthatja a hátrányos helyzetű csoportok iránti szolidaritás, az interkulturális tudatosság és tolerancia. Elkötelezett a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése, továbbá a demokratikus értékek, a jogállamiság és az európai értékközösség mellett. Nyitott és egyben kritikus a szociológia elméleti, gyakorlati és módszertani újításaival kapcsolatban. Nyitott a kritikus önértékelésre és a szakmai továbbképzés különböző formáira. Munkáját kapcsolatteremtés és -fenntartás, konfliktusmegoldási készség, lokális és globális problémák iránti érzékenység és megoldási készség, empátia, kooperáció, segítő attitűd és fejlett kommunikációs készség jellemzi. Elméleti és gyakorlati tudásának folyamatos fejlesztésére törekszik. Elfogadja és a gyakorlatban is megvalósítja az egészségmegőrző szemléletet és életvitelt.

Tisztában leszel továbbá a vállalatok működésének legfontosabb pénzügyi, menedzsment, üzleti kommunikációs és jogi vetületeivel is. A képzés záró részében következő projektfeladatok során oktatói támogatással elemezhetsz nemzetközi gazdálkodási kérdéseket. E szakon a diplomázáshoz a többi szakhoz képest jelentősebbek a nyelvvizsga-követelmények: itt két idegen nyelvből is középfokú, komplex, gazdasági szaknyelvi nyelvvizsga szükséges (az egyik nyelvvizsga lehet felsőfokú, komplex általános is). 2021-ben a magyar és angol nyelvű szakokra legalább 410 pont kellett a bejutáshoz és az állami ösztöndíj elnyeréséhez. Az ELTE GTK gazdasági alapszakjainak oktatási koncepciójáról itt olvashatsz. Állami ösztöndíj: A felvételin legalább 400 pontot elérők számára (állami ösztöndíjas helyre jelentkezve) automatikus (az angol nyelvű oktatásért nem kell külön fizetni) Az állami ösztöndíj megtartásának alapfeltétele: az utolsó két aktív félévben összesen 36 teljesített kredit és legalább 3, 00-ás tanulmányi átlag Önköltségi díj: 350 ezer Ft/félév (az angol nyelvű oktatásért nem kell külön fizetni) Az ELTE Business Class ösztöndíjról itt olvashatsz.

  • A tőzegáfonya titkai - EgészségKalauz
  • Boldogság 50 árnyalata teljes film magyarul
  • Nemzetközi gazdálkodás diplomával +mesterszak, nyelvtudás el lehet helyezkedni...
  • Szociális Tanulmányok és Szociologia Tanszék - Közösségi és civil tanulmányok mesterfokú (MA) szak
  • Rekeszsérv tünetei és természetes kezelése
  • Dunakeszi fogorvos körzetek
  • Hatvan használtautó kereskedés
  • Herlitz színes ceruza

MUNKAERŐ-PIACI LEHETŐSÉGEk Hazai és nemzetközi kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok különféle részlegei, társadalmi és üzleti szervezetek, vállalkozások alapítása és irányítása, kamarák és más érdekképviseleti szervek, nemzetközi szervezetek. ÉRETTSÉGI KÖVETELMÉNYEK Az alábbiak közül kettőt kell választani: gazdasági ismeretek v. idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol) v. informatika v. matematika v. történelem v. földrajz v. szakmai előkészítő tárgy v. ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy v. ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy. A felvétel feltételeként bármely felsorolt vagy fel nem sorolt érettségi vizsgatárgyból egyet emelt szinten kell teljesíteni. Az alapszak esetében a felsőoktatási felvételi minimum-pontszám 280 pont. Amennyiben 2005 előtti, ún. "hagyományos" érettségivel rendelkezik a jelentkező, úgy lehetősége van választani a felsőoktatási felvételi szakmai vizsgát is. Szakok és érettségi vizsgatárgyak, többletpontok a 2021. évi felsőoktatási felvételi eljárások során HA NINCS ELÉG PONTOD Amennyiben nem rendelkezel az előírt minimum 280 ponttal, abban az esetben javasolt a Milton Friedman Egyetem felsőoktatási szakképzései közül választani, ahol felvételi minimum-pontszám 240 pont, és amely két érettségi vizsgatárgy eredményéből számítható.

Éjszakai Felnőtt Pelenka, 2024