Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. 4. Vegyük le a tűzről, tálalásnál szórjuk meg sajttal. Jó étvágyat hozzá!

Vacsora

4 gyorsan elkészíthető, finom krémleves - Recept | Femina

  1. Egyszerű és gyors sütőtök leves recept - Familyversum Magazin
  2. Gyors és egyszerű zöldségleves recept Kulcsár Anett konyhájából - Receptneked.hu
  3. Műanyag kerti pad english
  4. Tanács németül rejtvény
  5. Olcsó egyszemélyes ágyak
  6. Leves recept gyors vacsora
  7. Utánfutó eladó jófogás
  8. Levesek Archives | Vájling.hu Főzési tippek és Könnyű Recept Magazin
  9. Leves recept gyors za
  10. 11 egyszerű és házias leves filléres alapanyagokból | Mindmegette.hu
  11. Besárgult medence vize

Gyors levesek - Kemény Tojás receptek képekkel

Elkészítése: Az olajon megpirítom a vöröshagymát. Ha kész egy csipet pirospaprikával meghintem (tényleg csak egy késhegynyivel, hisz nem gulyás leves lesz). Ezután felöntöm vízzel, belerakom a felkockázott répát. Fűszerezem sóval, borssal, delikáttal. Ha répa már majdnem kész belerakom a felkockázott burgonyát és a zöldborsót is. Ha ezek is megfőttek, belerakom a levestésztát (boglyas cérnametélt) és meghintem egy kis petrezselyemmel (szárított is lehet). A tészta pár perc alatt megfő és lehet is tálalni.

Gyors húsleves recept

A vöröshagyma dinsztelése tart a legtöbb ideig, arra kell várni, hogy megpuhuljon. A többi már tényleg gyerekjáték: minden megy bele, összerottyan, készen van. Miután túl voltam az első megdöbbenésen, hogy ez ilyen gyorsan elkészül, jött a második, ugyanis ez a leves elképesztően finom! A hozzávalókból nem tudtam mire következtetni, nagyon érdekes és izgalmas receptnek gondoltam, de nem voltam benne biztos, hogy milyen lesz a végeredmény. És egyszerűen zseniális! Hihetetlenül jól passzolnak egymáshoz az ízek. Ha valaki nem szereti a spenótot, használhat helyette kelkáposztát, illetve felturbózhatja még más zöldségekkel is a levest - répával, zellerrel, krumplival. Amit semmiképpen nem szabad kihagyni belőle, az a paradicsom és a sajt. Ettől lesz olaszos az ízvilág, de nem túlzóan, éppen csak az alapot adja meg. A sajtot bele kell főzni a levesbe, ez kicsit sűríti a levet. Nagyon fontos, hogy alaplével és ne vízzel öntsük fel a levest! Bár a recept szerint zöldségalaplére van szükségünk, én csirkés alaplevet használtam a főzésnél - egyszerűen isteni lett vele, úgyhogy azzal is bátran ajánlom.

Ezután már tényleg csak enned kell. Gyors vacsorák egy-egy nehéz nap után Ha hullafáradtan érsz haza a munkából, biztosan nincs kedved órákig főzőcskézni, de pár perc alatt is remek vacsorát dobhatsz össze.

Ha zöldségleves, akkor nálam ez a borsóleves a befutó. Főleg úgy, ahogy a nagyi készíti, természetesen pirosan és tejföllel. A borsóleves elkészítéséhez a répát és a fehérrépát felkarikázzuk, majd a kis kockákra vágott hagymával és a zöldborsóval együtt egy lábasba tesszük. Felöntjük kb. 700 ml vízzel, belekanalazzuk a zsírt, és elkezdjük főzni. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, sózzuk, cukrozzuk, majd beletesszük a paprikát és a gerezdekre vágott paradicsomot, illetve a petrezselymet is. Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor a leves tetejére szórjuk a lisztet, ezzel sűrítve a levét, majd megszórjuk pirospaprikával is. Elkeverjük, majd felöntjük vízzel, beállítva a sűrűségét, és végül felforraljuk. Egy kisebb tálban összekeverjük a galuska hozzávalóit, és ha felforrt a leves, egy deszka és egy kés segítségével beleszaggatjuk a galuskát. Ezt követően további 2-3 percig főzzük, majd lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet. Tányérba szedjük a levest, és rákanalazzuk a tejfölt. Borsóleves Elkészítési idő: 30 perc Ha tetszett a borsóleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Újhagyma, spenót, sóska, spárga és friss tök: vidd a konyhádba a tavaszt! Több mint 100 bevált tavaszi recept Az ébredő erdő, az erőre kapó tavasz illatával megjelent végre a tavasz első hírnöke: a medvehagyma, amely friss, zamatos ízt hoz a hosszú tél után. Őt követi a többi tavaszi frissességet hozó zöldség: újhagyma, spenót, sóska és a zsenge tök, amelyekkel új ízeket, a tavasz frissességét hozzák az asztalunkra. Ehhez mutatunk több mint száz bevált receptet!

Éjszakai Felnőtt Pelenka, 2024